Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/metalro/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Scara Suspendata Lateral Partea I - 5METAL ROMANIA
Deprecated: Funcția is_staging_site este considerată învechită începând cu versiunea 3.3.0. Folosește în locul ei in_safe_mode. in /home/metalro/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078

Din ce in ce mai mult am inceput sa vedem prin casele românilor scari suspendate lateral ( floating stairs ), asa ca am decis sa venim in intampinarea dvoastra cu câteva sfaturi care sa va ajute sa va decideti daca este pentru casa vostra acest tip de scara, daca se potriveste cu stilul de amenajare al casei si mai ales daca se mai poate monta un astfel de tip de scara daca sunteti intr-un stadiu avansat cu constructia.

In primul rand avem nevoie de un perete de sustinere, un perete solid, încărcarea ptr aprox 20 de trepte este undeva la 1.2Tone (metal, placare cu lemn a treptelor, balustrada sticla)

Daca suntem în stadiul de proiectare al casei, trebuie sa luam in calcul sa prindem in structura peretelui o placa de aprox 25-30cm pe direcția de urcare.

De principiu decizia montării unei scări suspendate lateral se ia la momentul proiectării, pentru a putea face pregătirile necesare montajului treptelor, calculul numărului de trepte, înălțimea pasului și toate detaliile de execuție. Aici putem proiecta placa de metal, care sa fie deja prinsa in structura peretelui, etrieri sudați pe spatele plăcii pentru a putea fi „prinsa” in peretele de susținere.

scara suspendata lateral, floating stairs

RECOMANDARE :

Otel S335JR cu o grosime de 10mm și o lățime de 25-30cm, pentru a evita eventuale vicii de proiectare, montaj recomandam o lățime de 30cm.

Avem placa montata, acum sa discutam despre trepte,

O scara ar trebui sa aiba un minim de 95cm latime, aici vorbim despre latimea utila, trebuie sa luam in calcul finisajele ulterioare ale peretelui, care nu ar trebui sa depaseasca cativa centimetri, asa ca treapta noastra din metal ar trebui sa aibe minimm 100cm. Pentru treapta noastra recomandam teava patrata 60x60x6mm pentru o sustinere cat mai buna pe lateral, pentru o sudura care sa poata fi executata in conditii optime de placa noastra care o avem deja in perete.

RECOMANDARE:

Inaltimea pasului treptei 17-19cm, obligatoriu acceasi inaltime la toate treptele, fara exceptie la prima sau ultima treapta.

URMEAZA partea a2a in care vom prezenta situatia in care avem deja peretele, s-a optat pentru montarea unei scari suspendate laterale dar nu avem deja placa metalica montata.