Cum confectionezi un pat metalic

  Cum se face un pat metalic? Avem proiectul patului nostru, este vorba de un pat simplu, 160x200cm, realizat din teava patrata 30x30x2mm, cu tablie si o inaltime de 350mm.

  O schita simpla, realizata in Sketchup ne va ajuta foarte mult in procesul nostru de executie.

Cam asa arata schita noastra, avem dimensiunile necesare si cum am vrea sa arate.

  Primul pas este sa ne facem un necesar pentru proiect:

  • Teava metalica 30x30x2mm din care vom realiza cadrul. Pentru realizarea acestui proiect vom avea nevoie de 22 metri de teava. Tinand cont ca metalul se poate cumpara la bara de 6 metri, vom achizitiona 4 bari metalice de 30x30x2mm
  • Pe cele 2 laterale va trebui sa facem elemtele de sustinere ptr somiera, si vom avea nevoie de 4metri de platband, (Recomandam o platbanda de minim 30x3mm) prin urmare vom mai trece pe lista noastra si o bara de platband de 30x4mm . Din materialul care ne ramane vom putea executa prinderile ptr tablie si vom inchide lateralele.
  • Vom mai avea nevoie sa trecem pe lista noastra un set de protectii de pasla sau plastic pentru a nu zgaria parchetul.
  • Deoarece vrem ca patul nostru sa fie demontabil, vom mai avea nevoie si de 8 suruburi cu piulita M8

  Cam acesta va fi necesarul nostru.

De asemenea vom mai avea nevoie de electrozi (deoarece vrem sa fie un pat rezistent vom folosi electrozi bazici, dar puteti folosi si rutilici pentru a usura procesul de sudare), un disc polizare metal pentru flex cu care vom finisa sudurile dar si un disc cu granulatia de 80 pentru finisaj.

Materialele fiind unele comune, le putem achizitiona de la orice magazin de bricolaj care exista in zona noastra.

 

  Daca tot suntem la magazinul de bricolaj vom achizitiona si vopseaua cu care vom finisa patul nostru. Pentru acest proiect am optat ptr vopseaua de la OSKAR, cu aplicare direct pe rugina, negru mat/fier forjat

VA URMA…

1 thought on “Cum confectionezi un pat metalic”

Spune-ne parerea ta